torstai 31. lokakuuta 2013

Porkkanamuffinssit


Sain lopultakin kesällä kaverin yllyttämänä kokeiltua porkkanakakkua. Tai no, tein porkkanakakkutaikinasta muffinsseja. Muffinssit (tai muffinsit tai muffinit, päättäkää ihan itse) jäävät usein helposti aika kuiviksi, mutta porkkana tekee pohjasta todella mehevän ja kostean.

Tässä siis ohje:

Pohja

350g porkkanaraasetta
3 kananmunaa
3dl sokeria
1,5dl voisulaa (135g)
3,5dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
1tl kardemummaa
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta

- Raasta porkkanat
- Vaahdota munat ja sokeri
- Sekoita kuivat aineet
- Yhdistä kaikki ja sekoita

- Jaa muffinssivuokiin (taikinasta tulee noin 15 muffinssia)
- Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia
- Anna jäähtyä ja kuorruta

Kuorrute

1 paketti tuorejuustoa
n. 1dl tomusokeria
(muutama tippa elintarvikeväriä)

- Sekoita aineet selaisin haarukalla tai sähkövatkaimella
- Pursota ruusukkeiksi muffinssien päälle tai ole laista ja lätki lusikalla pienet keot.

- Tarjoile teen kera

2 kommenttia:

  1. Näiden tekemiseen alkoi kyllä tulemaan painostusta Tapsan suunnalta.. :D Oli kyllä niin mahtavia, että pakko kokeilla itsekin.

    VastaaPoista