maanantai 21. lokakuuta 2013

Lahjaksi lastenhuone

Päätimme vähän ennen juniorin kaksivuotissynttäreitä, että lahjaksi laitamme lastenhuoneen kuntoon. Reilu vuosi sitten muuton jälkeen huone jäi suunnilleen niille sijoilleen ja vaikutti enemmän varastolta kuin kunnolliselta lastenhuoneelta.

Ennen tilanne oli siis seuraavanlainen.

Leluhylly laitettiin ikkunan eteen, jotta sekä lapsella että kissoilla oli paikka, josta kurkistella ulos rauhassa:


Oviaukko oli ahtaanpuoleinen myös ilman pyykkitelinettä:


Lapsen nukkumanurkkausta rajoittivat säilytyskalusteet, mutta sentään seinällä oli vähän koristetta:


Uusittuun huoneeseen hankittiin ensimmäisenä sänky. Suunnitelmissa oli tyypillinen lastenpäästä vedettävä (olisi muuten kätevä reissussa) päästävedettävä lastensänky. Vastaan tuli kuitenkin parempi vaihtoehto, joten päädyimme kaksimetriseen pikkuparveen, joka meneekin sujuvasti luultavasti seuraavat kymmenisen vuotta, kunnes tyttö keksii vaatia itselleen leveämpää vuodetta.

Uuteen sänkyyn tein itse päiväpeiton vanhoista farkuista. Leikkelin noin 20x20-senttisiä tilkkuja, ompelinen ne yhteen ja vahvistin saumat vielä nauhalla. Painoa ja vahvuutta tuomaan ompelin tilkkupeiton vielä kiinni vanhaan lakanaan. Lopputulos on parempi kuin osasin odottaakaan ja lisäksi valmistui paljon arviotani nopeammin.

Järjestystä vaihdettiin aika radikaalisti.

Nyt säilytyskalusteet on pakattu entiseen nukkumanurkkaukseen:


Uusi sänky laitettiin ikkunan eteen ja alle hankittiin apinamatto:


Pianokin vaihtoi paikkaa:





Päiväpeitosta tuli tällainen:


Lapsi on tykännyt. Uusi sänky oli heti mieleinen eikä tikkaiden kiipeäminen näyttänyt ainakaan tuottavan ongelmia. Itse asiassa tyttö päätti jo välillä, että tikkaiden käyttäminen alaspäin tullessa on vauvojen hommaa. On paljon kivempaa tiputtautua alas vierestä. Tärkeää on myös saada välillä nukkua päiväunet sängyn sijasta sängyn alla pienessä nukkumapesässä.

Myös lahjomattoman tuomariston eli nelijalkaisten hyväksyntä on saatu. Ja kuinkas muutenkaan - uudesta sängystähän voi kurkistella ulos pehmeältä ja lämpimältä alustalta samalla, kun nukkuu jo ainakin toisella silmällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti