sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Helppo mansikka-chilikastike

En edes muista, miten päädyin kehittämään tällaisen, mutta hyvä siitä tuli. Luullakseni tein tätä ensimmäisen kerran panna cottan kylkeen. Joka tapauksessa sain ja toteutin idean mansikka-chilikastikkeesta joskus vuosia sitten. Sen jälkeen olen monta, monta kertaa unohtanut mittasuhteet ja kironnut, kun en ole enää löytänyt mistään chilittömän mansikkakastikkeen ohjetta, jonka pohjalta soossini alun perin tein.

Nyt lopultakin muistin kirjata määrät ylös:
  • 1dl sokeria
  • 0,5dl vettä
  • 250g mansikoita
  • chilijauhetta
Tee näin:
  • Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja keittele sekoitellen viidestä kymmeneen minuuttia, kunnes seos on tasaista ja tahmeaa. Jätä jäähtymään.
  • Punnitse mansikat, sulata jäiset ja soseuta sauvasekottimella. (Keitä ulkomaiset pakastemarjat!)
  • Yhdistä ja mausta chilillä. Chilien tulisuudessa on suuria eroja, joten järkevintä on lisätä chiliä cähitellen ja maistella, milloin määrä on riittävä.
Kastike sopii pehmeiden, kermaisten jälkiruokien, kuten panna cottan, juusto- tai moussekakun tai jäätelön lisukkeeksi. Sitä voi käyttää kakkujen tai annosten koristeluun tai asettaa tarjolle erikseen. Erityisen hyvin tulinen mansikka sopii valkosuklaan ja vaniljan kanssa.

1 kommentti:

  1. Laitoin tämän talteen heti postauksen julkaisun jälkeen ja nyt jo kokeilin! Ihan törkeän hyvää! Toivottavasti teille kuuluu mitä parhainta.

    VastaaPoista