sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Pääsiäisaskartelua


Pääsiäinen lähestyy. Viimeiset neljä vuotta olen hamstrannut pääsiäiskarkkeja varastoon pitkin talvea ja kätkenyt ne mieheltäni ovelasti milloin minnekin. Olen joka kerta kiirastorstain paikkeilla onnistunut yllättämään kaivamalla karkit piiloistaan ja asettamalla esille.

Tänä vuonna muuttuu useampikin asia. Enää viidettä kertaa en onnistunut yllättämään karkkipiiloilla, vaan mies kysyi tänään kaupassa, ostettaisiinko pääsiäiskarkkeja jo nyt, etteivät ne ehdi loppua kaupoista. Katselimme hetken kilohintoja: Kinder-munien hinta hipoi viittäkymmentä euroa, patukat olivat huomattavasti huokeampia, muistaakseni seitsemäntoista euron kilohintaluokkaa. Koska yllätykset eivät viime vuosina ole miellyttäneet, päädyimme ostamaan kaksi pakettia patukoita.

Kinderit patukkamuodossaan vain eivät näytä yhtään pääsiäishenkisiltä, joten oli aika kaivaa kotona askarteluvälineet esiin. Mieleeni tuli heti kääriä patukat ikään kuin karkkipapereihin. Harkitsin ensin kreppipaperia, mutta sain sitten paremman idean. Kaapissa on jo pari vuotta ollut gaziljoona valkeaa lautasliinaa, joille on meillä hyvin harvoin käyttöä. Päätin käyttää niitä kääreinä ja maalata ne pääsiäisjuhlaan sopiviksi.

Välineet

Tämä projekti oli siitä mukava, että mitään - patukoita lukuun ottamatta - ei tarvinnut ostaa erikseen. Laatikossa oli valmiina vanhat peitevärit ja patukoiden sitomiseen villalankaa. Vesiväreillä koristeista saisi varmasti herkempiä pastellisävyisiä ja sitomiseen käy toki lanka kuin lanka tai vaikkapa ohut satiininauha.

Maalaamiseen käytin aikoinaan jonkin lehden (Kauneus&Terveys?) näytenumeron kylkiäisenä tullutta meikkisivellintä, mutta mikä tahansa pehmeä sivellin sopii. Ohuempi ja jäykempi sivellin sopii yksityiskohtaisempaan koristeluun,
 mutta jos käärepaperina käyttää lautasliinaa,
turhan pikkutarkkoja kuvia ei kannata yrittää.

Eteneminen

Ensimmäisenä avasin lautasliinoista ensimmäisen taitteen ja leikkasin noin neljäsoasn pois saadakseni kääreestä sopivankokoisen. Lyhentämisen jälkeen käärin patukan tiukasti lautasliinaan.









Käytin peitevärin kanssa todella paljon vettä laimentaakseni räikeitä värejä vaaleammiksi ja saadakseni laikut leviämään paperille oikein kunnolla. Valitsin pääsiäiseen ja kevääseen mielestäni parhaiten sopivat värit: keltaisen, pinkin ja vihreän. Käytin jokaiseen kääreeseen kahta väriä, joten kahteentoista patukkaan tuli lopulta neljä kutakin väriyhdistelmää.


Lopuksi sidoin päät kiinni villalangalla ja pyöristin saksilla hiukan käärepaperin kulmia, jotta ne eivät jääneet repsottamaan rumasti. Valmiit patukat laitoin lasikulhoon ja kaappiin odottamaan pääsiäisviikonloppua.


2 kommenttia:

  1. Ihana blogi! Jään seurailemaan. Ainut vika, ettet perustanut tätä jo muutama vuosi sitten. ;) Ehkä ne vanhat suosikitkin löytävän tiensä tänne jossain vaiheessa...

    Kahvipavut on loistava tausta. :) Ja patukoista tuli paljon hienompia.

    - Emma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Eiköhän tänne vanhojakin juttuja tule, kunhan saan kuvituksen jotenkin hoitumaan.

      Poista