sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Konvehteja

Innostuin jo vuosia sitten konvehtien väkertämisestä. Haaveilen siitä, että joskus kokeilisin suklaamassan tekemistä itse, mutta toistaiseksi olen vain sulattanut, maustanut, sekoitellut ja koristellut kauppojen valmiita antimia.

Ensimmäiset kokeilut olivat yksinkertaisia kerroskonvehteja, joissa sulatin koristemuottiin vuorotellen tummaa, maito- ja valkosuklaata. Seuraava vaihe oli sekoittaa suklaan joukkoon pähkinää, kuivahedelmiä ja vastaavia höysteitä. Chilikonvehdit tulivat pian mukaan repertuaariin.

Pari vuotta sitten innostuin kokeilemaan vähän enemmän ja tein joulumyyjäisiin pähkinä- ja chilikonvehteja, kerroskonvehteja ja vuoden uutuutena irish coffee -konvehteja. Viimeisissä maustoin suklaata kahvikermaliköörillä ja koristelin kahvipavulla. Seuraavana vuonna innostuin kokeilemaan myös konvehteja, joissa tumman suklaan sisään oli leivottu puolikas Vihreää kuulaa.

Omistan nykyisin kolme koristemuottia, joilla konvehteja voi tehdä. Yksi tekee sydämiä, toinen sitrusviipaleita (pitäisi tilata appelsiiniaromia ja kokeilla sitä seuraavaksi) ja kolmas ikään kuin piparkakkureunaisia pyöreitä konvehteja.

Viimeisiin kuuluu myös pieni pyöreä pallukka, jota kavereiden kesken kutsutaan nänniksi. Nännin voi jättää ulos tai taivuttaa silikonimuotissa sisään, jolloin konvehdin päälle jää kuoppa. Kuoppaan on kätevää sulattaa lisää suklaata ja kiinnittää siihen koristeita. Lopputulos näyttää tältä:


Tummimmat ovat chilikonvehteja, joissa tummaa suklaata on maustettu chilijauheella ja käytetty sitä myös koristeluun. Kahvipavuilla koristellut ovat irish coffee -versioita, joissa tosin tällä kertaa käytin Bailey'siä enkä kahvikermalikööriä. Mantelikonvehdit puhunevat puolestaan ja valkosuklaisia on ryyditetty nonparelleilla ja pienillä vaahtokarkeilla.

Rasian taittelin ja teippailin tyhjästä konvehtirasiasta (mikäs sen sopivampaa) ja päällystin foliolla. Kääräisin paketin päälle vielä sellofaania ja vein sen kaverille synttärilahjaksi.

6 kommenttia:

  1. Upeita. Nam. :) Mullakin on yksi suklaamuotti olemassa, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi testata sitä.

    Sulla on kyllä taito kehittynyt selvästi vuosien aikana. Tai kekseliäisyys. Tai jokin. :)
    -E

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllähän tehdessä oppii, ja ideoita tulee enemmän kuin ehtii tai on varaa kokeilla. :D

      Poista
  2. Oi että ku söpöjä *____* En tykkää konvehdeista koska ne on aina tavallista suklaata. Mutta nuo valkosuklaat.... nomnomnom <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedänpähän, mitä tuoda tullessani, jos on taas joskus illanistujaisia tiedossa. :P

      Poista
  3. Upean näköisiä konvehteja! Mie varmaan itkisin ilosta jos saisin tuollaiset itsetehdyt herkut lahjaksi - en edes tiedä, raaskisinko syödäkään niitä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kyllä ne ainakin kannattaa syödä, aika piankin. Ei ole hirveän hyvin säilyvää sorttia. :D

      Poista