perjantai 16. toukokuuta 2014

Pari kakkua

Kevään aikana on tullut pyöräytettyä jo pari täytekakkua. Ensimmäisen tein tupaantuliaisiin, joiden teemana oli salaliittoteoriat ja pukukoodina foliohattu. Teemaan sopien kakku oli alienin pää, jolle illan aikana suoritettiin huolellinen dissektomia.

Kakku oli rehellisesti varastetulla reseptillä tehty appelsiini-suklaakakku. Pohjana käytin Devil's Food Cakea, täytteenä oli appelsiini-suklaamoussea. Samaa moussea käytin eristekerroksena kakun ja päällisen pälissä. Kuorrutteena oli jälleen vanilja-fudgeista tehtyä massaa. Silmät tein laku-fudgeista ja varjostuksia lisäsin mustalla elintarvikevärillä maalaten.

Appelsiini-suklaa-alien

Jostain syystä vieraat olivan alkuun hiukan haluttomia syömään, kun kaivoin kakun esiin.

Äitienpäivänä oli toiset juhlat, joten en päässyt tekemään kakkua sen enempää itselleni kuin muille sukuni äideille. Päätin ottaa vahingon takaisin tämän viikon roolipeli-iltana. Pinterest on hieno palvelu, josta löytyy helposti paitsi täysin mahdottomia, myös hyvinkin toteuttamiskelpoisia ideoita. Tällä kertaa päätin kokeilla simppeliä perhoskakkua, joka tehdään leikkaamalla pyöreä kakkupohja kolmeen osaan.

Keväinen mansikka-limekakku
 
Olen täysin toivoton tapaus kermavaahdolla kuorruttamisessa, joten tähän urakkaan meni melkein tunti ennen kuin sain kakun jokseenkin peittoon. Ensi kerralla vannon ja vakuutan käyttäväni jotakin massaa kerman sijaan.

Sain tupari- ja joululahjoiksi sellaiset kasat erilaisia nonparelleja ja strösseleitä, että tuntui aiheelliselta ottaa nekin käyttöön. Koristelin siis kakun kokonaan niillä. Lopputulos oli parempi kuin odotin, joskaan ei toki niin siisti kuin sokerimassalla tai marsipaanilla kuorrutetussa ja koristellussa kakussa.


Tarkemmat speksit:

Sokerikakkupohja tämän ohjeen mukaan. Muuten erittäin hyvä pohja, mutta kuten lähdekin kertoo, jää likilaskuiseksi eli keskeltä lättänäksi. Tämän voi kuitenkin suhteellisen hyvin kompensoida täytteellä ja kuorrutteella.

Täytteen tein sekoittamalla noin puoli desiä limemehua purkilliseen smetanaa ja yhdistämällä sen sitten kermavaahtoon kahdesta desistä kermaa. Sokeria oman maun mukaan. Lisäksi täytteessä oli pakkasesta kaivettuja kokonaisia mansikoita. Tuoreilla tulisi varmasti monta kertaa parempaa, mutta tähän aikaan vuodesta niitä ei ainakaan kohtuuhintaan ole tietenkään saatavilla.

 Päivän vinkki: Pakasta mansikoita kokonaisina pellillä,
leikkuulaudalla tai tarjottimella ja pussita vasta jäätyneinä.
Näin saat kokonaisia mansikoita helposti leivontakäyttöön ympäri vuoden.

Kostutin kakun sekoituksella säilykepersikoiden lientä ja jaffaa. Kuorrutteessa oli kermaa ja smetanaa samoin kuin täytteessä, mutta ilman limemehua ja vähemmällä sokerilla. Retrospektissä sanoisin, että olisi kannattanut kuorruttaa ihan samalla reseptillä täytteen kanssa, koska nyt kuorrute jäi vähän mauttomaksi.

2 kommenttia:

  1. Mielestäni tuo strösselikoristelu sopii tuohon perhoseen kuin nakutettu, koska perhosten siivissä on pieniä suomuja, joista värit ja kuviot koostuvat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvä pointti! Hampaissa tosin ratisi. :D

      Poista