torstai 14. marraskuuta 2013

Death by Chocolate - Ranskalainen suklaakakku

Syöpötytti. Miestäkin syöpötytti. Piti tehdä marjapiirakkaa, mutta katsoin Koko Suomi leipoo -ohjelman suklaajakson. ja päädyin kaivelemaan pitkästä aikaa tämän reseptin:


Ranskalainen suklaakakku

150 g voita
150 g tummaa taloussuklaata
4 munaa
2 dl sokeria
1/4 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja (ei leivinjauhetta)

Kuorrutukseen 100 g suklaata ja 1 rkl voita

- Sulata voi pienessä kattilassa miedolla lämmöllä. Nosta kattila sivuun. Paloittele suklaa ja anna sen sulaa voin joukossa.
- Vatkaa munat, sokeri ja suola kulhossa.
- Kaada suklaa-voiseos ja jauhot joukkoon. Sekoita.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtoreunavuokaan.
Paista 175 asteessa 20-25 min.
Tortun tulee olla vielä aivan löysä keskeltä, kun se otetaan uunista. Se jähmettyy jonkin verran jäähtyessään. (Itse paistoin tällä kertaa vähän liikaa eikä kakku jäänyt niin pehmeäksi, kuin olisi ollut ideaali.)

Äitini tuttava jakoi ohjeen saadakseen tietää, onko lopputulos taivaallisen hyvää vai syntisen hyvää. Itse äänestän jälkimmäistä, koska tässä suklaan ja rasvan määrässä on jotain todella syntistä.

Alkuperäisen ohjeen mukaan kuorrute pitäisi tehdä ripottelemalla suklaapalat ja voi kuuman kakun päälle, antamalla sulaa ja levittämällä sitten. Minulta tämä ei ole koskaan onnistunut, joten olen vain sulattanut suklaan ja voin kattilassa ja levittänyt kakulle tavalliseen tapaan.

Kakku on todella hyvää sellaisenaan, mutta sen voi tarjota myös kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.


2 kommenttia: