perjantai 23. elokuuta 2013

Jääkaappimagneetteja



Mies tilasi Warhammer-harrastuksensa puitteissa erikoisvahvoja pikkumagneetteja täältä ja tilasin samalla itselleni pienen satsin.

Olen jo hetken keräillyt viinipullonkorkkeja talteen, kun näin jossain idean niistä tehdyistä magneeteista. Toiseksi keksin, että pitkään nurkissa pöyrineistä pikkuisista suklaa-aiheisista mietelausekirjoista voisi myös tehdä magneetit.

Tuumasta toimeen. Ensin kaivelin askarteluveitsellä kirjojen takakansiin sisäpuolelle magneettien mentävät kolot, mutta varoin puhkaisemasta kantta läpi asti.


Pursotin reikiin yleisliimaa ja tuikkasin magneetit paikoilleen. Niitä tarvittiin lopulta viisi kumpaankin kirjaan, koska ehjäksi jätetty osa kantta syö magneetteista tehoa melkoisesti. Lopuksi liimasin kirjojen viimeiset sivut takakannen peitoksi varmistamaan, että magneetit pysyvät paikoillaan, ja peittämään rumat jäljet.

Sitten pullonkorkkien kimppuun. Suurin projekti oli löytää edes yksi niistä - ja yhteen se sitten jäikin. Kyllä ne loput varmaan joskus tulevat vastaan. Tai sitten on vain juotava lisää viiniä.



Sahasin korkin vinosti kahtia Tupperwaren juustoveitsellä, kaivoin taas magneetin mentävät kuopat ja liimasin. Näihin liimasin vielä varmistukseksi kangaslaput magneettien päälle.


Pari vinkkiä vielä:

- Magneetteja ei kannata yrittää painella paremmin kuoppiinsa askarteluveitsen terällä.
- Valmiita magneetteja ei kannata testata jääkaapin oveen ennen liiman kuivumista.

Syyt ovat ilmeisiä.

2 kommenttia:

  1. Vau, täältä löytyi ohjeetkin! Viinikorkkimagneetit ovat saaneet paljon kehuja vierailta, krediitit on menneet suuntaasi. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kuulla, että on tullut palautetta. :) Seuraavaksi ajattelin tehdä korkeista ilmoitustaulun. Täytyy vain metsästää tai väsätä itse sopivat kehykset.

      Poista