perjantai 29. maaliskuuta 2013

Piirastorstai

 Piiras jäi vähän kalpeaksi, joten laitoin sen vielä tämän jälkeen uuniin jälkilämmöille.

Torstai on yleensä leipomispäiväni, koska silloin meillä kokoontuu lauma aikuisia leikkimään mielikuvitusleikkejä eli pelaamaan roolipelejä olohuoneen hämärässä. (Tämä ei ole piikittelyä. Osallistun itsekin.)

Alkuperäinen suunnitelmani oli tarjota tänään valkosuklaamoussella täytettyjä suklakoreja. Niiden oli tarkoitus näyttää linnunpesiltä. Korit eivät kuitenkaan lukuisista yrityksistä huolimatta onnistuneet, joten idea jäi sikseen. Eilisen hilpeä neronleimaus olikin sitten piirastorstai.

Selailin vähän pääsiäispiirakkaohjeita ja päädyin tähän. En kuitenkaan malttanut olla vähän soveltamatta, vaan päätin karamellisoida jogurttitäytteen alle päärynää. Valkosuklaakin unohtui kauppaan, mutta korvasin sen makeuttamalla täytettä vähän sokerilla. Murotaikinan tein itse kaivettuani äidin luotetun ohjeen ikivanhasta piirustuslehtiöstäni.

Pääsiäispiiras

Murotaikina

200g jauhoja
100g sokeria
100g rasvaa
1,5tl vaniljasokeria
2,5tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki aineet kulhossa ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Karamellisoidut päärynät

2 päärynää
70g voita
3/4dl ruokosokeria

Pilko päärynät, laita ne muiden aineiden kanssa paistinpannulle ja paista miedolla lämmöllä parikymmentä minuuttia.

Siivilöi päärynöistä ylimääräinen neste ja levitä päärynät muropohjan päälle.

Jogurttitäyte

3dl turkkilaista jogurttia
1tlk säilykepersikkaa (käytin 410g tölkkiä)
1 kananmuna
sokeria

Poista persikoista neste ja soseuta ne sauvasekoittimella. Sekoita yhteen muiden aineiden kanssa ja sokeroi oman maun mukaan.

Kaada täyte pohjan ja päärynöiden päälle.

Paista 200°C noin puoli tuntia, kunnes piirakan reunat saavat vähän väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti