Käytin ohjeena Valion reseptiä vapaasti soveltaen. Jätin pois pohjan ja appelsiinin ja muutin radikaalisti kakun muotoa ja koristelua vastaamaan omaa suunnitelmaani. Kakusta tuli sen verran hyvää palautetta vielä tänäkin kesänä, että päätin taas tehdä samanlaisen juhannuspöytään. Kakku on myös gluteeniton, kunhan suklaan valitsee oikein (Panda tai Brunberg), joten valinta oli looginen, kun seurueeseen kuului keliakiasta kärsivä isoisäni.
Vähän erilainen juhannusruusu
Sisällysluettelo:
- 6dl kermaa
- 4 liivatelehteä
- 200g tumaa suklaata
- 1dl maitoa
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- Sokeria
- Likööriä oman maun mukaan, esimerkiksi noin 3rkl
- Koristeluun kotimaisia vadelmia (ulkomaisista voi saada kaikkea mukavaa) ja vähän suklaata
- Laita liivatelehdet kylmään veteen
- Laita kattilaan paloiteltu suklaa ja 4dl kermaa. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut ja sekoittuu kermaan.
- Kuumenna maito. Puristele liivatelehdistä enin vesi pois ja liuota ne maitoon.
- Sekoita tuorejuusto suklaaseen ja kermaan sähkövatkaimella
- Kaada sekaan liivate ja maito sekä likööri. Valitse kakun makumaailmaan sopiva likööri, tumman suklaan kanssa esimerkiksi kahvilikööri tai jokin marjalikööri, jos käytät koristelussa marjoja.
- Vatkaa loput kermasta jämäkäksi vaahdoksi ja mausta vaahto sokerilla sen mukaan, miten makean kakun haluat. Itse käytin sokeria noin 0,5-1dl.
- Sekoita vaahto muihin aineisiin
- Kaada kakkumassa silikoniseen vuokaan ja pakasta, kunnes kakku on kunnolla kovettunut. Irrota vuoka, anna kakun sulaa ja koristele. Itse koristelin kakun jo jäisenä ja annoin sen sulaa matkalla suvun kesämökille kahvipöytään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti