tiistai 22. lokakuuta 2013

Lihaton lokakuu: Tomaattikeitto mozzarellalla

Söin taannoin Tallinnassa todella hyvää tomaattikeittoa. Nyt innostuin yrittämään härskisti kopioida saamaani herkkua. Ja hyvää tuli. Ei ehkä yhtä hyvää, mutta hyvää silti.

Näin se käy:

Ostoslista (1 valtava tai 2 alkuruoka-annosta):

1 sipuli
1-2 porkkanaa
200g paseerattua tomaattia
1 Mozzarellapala (125g)
Valkosipulia
Tuoretta timjamia

Tee näin:

- Pilko porkkana, sipuli ja yksi iso valkosipulinkynsi pieniksi paloiksi. Silppua joukkoon timjamia.


- Kuullota pilkotut rehut huolellisesti reilussa lorauksessa oliiviöljyä.
- Kippaa päälle 200g paseerattua tomaattia ja puolisen desiä vettä.
- Mausta noin puolella teelusikallisella suolaa.


- Anna muhia jonkin aikaa, kunnes porkkana on sopivan kypsää, ja pilko mozzarellaa valitsemasi määrä suuhun sopiviksi paloiksi.
- Laita mozzarella lämpiämään keiton sekaan hetkeksi ja nauti.


Lopputulos on pykälää paremma näköinen, jos asettelen mozzarellapalat kauniisti lautaselle ja kaadat keiton päälle. Koristele tuoreella timjamilla ja hyppysellisellä mustapippuria. Itse en muistanut sitä tehdä.

Tämä on sitten todella täyttävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti